Vergoedingen zorgverzekeraars 2022

Van: AVIG Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde


Beste lezer, beste patiënt,


In de bijlagen tref je het overzicht per zorgverzekeraar aan voor de vergoeding van Natuurgeneeskunde/Integrale behandelingen voor het jaar 2022.

Daarnaast tref je een overzicht aan "wie hoort bij wie en welke verzekeraars zijn er?".


Klik hier om de bijlage "wie hoort bij wie" te openen.

Klik hier om de bijlage "welke verzekeraars zijn er?" te openen.


De zorgverzekeraars vergoeden natuurgeneeskunde vanuit de aanvullende zorgverzekering. Deze zorg komt niet ten laste van het eigen risico.

In vergelijking met 2021 zijn er de volgende aanpassingen:


- Bij FBTO kunnen alleen patiënten die voor 2021 de module Alternatieve Geneeswijzen hadden aangezet hiervan gebruik maken. De module kan vanaf vanaf 1 januari 2021 niet meer worden aangezet. Deze staat om deze reden in het overzicht op geen vergoeding mogelijk.


- De Amersfoortse, Ditzo, DSW, Stad Holland en Zorg en Zekerheid: alleen vergoeding van een consult bij een arts die BIG-geregistreerd is.

- De merken Zilveren Kruis; Zilveren Kruis, ZieZo,Pro Life en De Friesland vergoeden prestatiecode: 24003, 24011, 24012, 24013, 24016 of 24017.


Het overzicht is bedoeld als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraar. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor de exacte vergoedingen altijd de polisvoorwaarden van de verzekeraar.


Met vriendelijke groet,


Astrid Vester, arts Integrale, Leefstijl en Energetische Geneeskunde

arrow_drop_up arrow_drop_down