De Moderne Medicijnvrouw
De Moderne Medicijnvrouw

Bijscholing Lichaamsbewustzijn

Als Integraal arts en middels vele opleidingen in Natuurgeneeswijzen, Voeding & leefstijl, Orthomoleculaire geneeskunde, Fytotherapie, Homeopathie en Neuraaltherapie, Sjamanisme, Touch of Matrix en Access Consciousness geneeskunde, kijk ik al 25 jaar verder in de zoektocht naar antwoorden op klachten in het lichaam.


Ik ondervond dat het toevoegen van al deze kennis en ervaringen op het emotionele en spirituele gebied, aan mijn algemene kennis van het lichaam als arts, maakte dat ik sneller tot de kern van patiëntklachten kon komen


Ik deel graag mijn kennis en ervaringen over het lichaam en haar prachtige emotionele/spirituele systeem met anderen. Zodat er meer lichaamsbewustzijn ontstaat en je beter kan luisteren naar de stem van het lichaam van jezelf en jouw cliënten.


Ben jij een therapeut (bijvoorbeeld haptotherapeut, holistisch therapeut, Rebalancer, Touch of Matrix, Homeopaat) of (energetisch) lichaamswerker? Ben je geïnteresseerd in een meer kennis van de fysiologie en pathologie van het lichaam of juist in de relatie met spirituele/emotionele /leefstijl kanten? Dan nodig ik je van harte uit om deel te nemen aan deze Bijscholingsdag Lichaamsbewustzijn.


Wat ga je leren?

We gaan op deze dag veel aandacht besteden aan alle facetten van het lichaam en hun onderlinge relaties. Ik neem je allereerst mee in de anatomie/fysiologie van de verschillende lichaamsonderdelen. Van de namen van belangrijke organen, botten en bloedvaten, tot de werking van de nervus vagus en de relatie tussen de thymus en het hart. We gaan daarnaast in op pathologische kennis, aan welke ziektes kan je denken, wat is het ziektebeeld en hoe kan je voedingsadvies en leefstijlondersteuning bieden? Tenslotte behandelen we uitgebreid de emotionele, mentale en spirituele invalshoeken in relatie tot het lichaam.


Praktische informatie:

De Bijscholingsdagen lichaamsbewustzijn wordt gegeven in 7 verschillende dagen in 7 verschillende modules. Tijdens een dag behandelen we meer dan 400 pagina’s aan verhelderende informatie.


De 7 modules zijn ingedeeld als volgt:

  • Maag-darm systeem, lever, nieren en blaas
  • Hart- en bloedvaten en Lymfesysteem
  • Luchtwegen en huid
  • Centraal Zenuwstelsel
  • Hormonen, stress
  • Immuunsysteem
  • Bewegingsapparaat

De inhoud van deze modules zul je 1 dag vooraf per mail ontvangen. Het is belangrijk om deze erbij te hebben tijdens de Bijscholingsdag.


Op de dag zelf gaan we dieper in op alle informatie die je hebt ontvangen en zal er veel tijd worden besteed aan praktijkvoorbeelden en het behadelen van je vragen. De aanwezigheid van open minded therapeuten uit allerlei beroepsrichtingen zal een prachtige uitwisseling van inzichten creëren. Ik kijk er ontzettend naar uit om met je kennis te maken en elkaar naar hoger bewustzijn te helpen. Hoe wordt het nog beter dan dat?


Kosten voor de 7 Bijscholingsdagen Lichaamsbewustzijn (incl. lunch) bedragen:
2495 euro.


Online de opleiding volgen kan, maar gaat ten koste van het praktische gedeelte in de middag die live het beste werkt.