Maagdarm klachten Cursus

Heb je meer begeleiding nodig in het in praktijk brengen van de kennis uit mijn boek?

Dan is deze online cursus over maag-darm-problemen zeker iets voor jou!

Wat is gezonde voeding voor de darm en het brein?

Hoe hebben ademhaling, stress, ontspanning, slaappatroon, gebrek aan levensdoel, emoties, piekeren, je ongelukkig voelen invloed op de darmen, het brein en het immuunsysteem? Hoe kun je daar op een natuurlijke manier wat aan doen, met voeding, kruiden, leefstijlveranderingen en loslaten van vervelende emoties, denkbeelden en overtuigingen?

Leer de ‘missing link’ voor de oplossing van je maag-darmklachten begrijpen, door in te zien hoe emoties, gedachten en spirituele factoren op de achtergrond meespelen en je klachten in stand kunnen houden. 

Ik heb de cursus met kennis en meer dan 25 jaar ervaring ontwikkeld, vanuit mijn grote passie voor mijn vak, mijn betrokkenheid bij mensen en het verlangen om mijn kennis en praktijkervaring voor meer mensen toegankelijk te maken, zodat gezondheid voor iedereen toegankelijk kan worden.Ik begrijp dat het een persoonlijke één op één contact niet helemaal kan vervangen. Toch heb ik mijn uiterste best gedaan om het zo goed mogelijk over te brengen. En dan kun je alvast beginnen!

De cursus bestaat uit 7 modules. Tussen de modules door heb ik visualisaties opgenomen om te luisteren en je in het zadel te houden. Ze dragen ook bij aan een flinke schoonmaak in de darm en in het lichaam.

Ik worstelde met aanhoudende maagdarmklachten waarvoor medische onderzoeken geen oorzaak konden vinden, en ik geloofde dat deze klachten emotioneel gerelateerd waren. De online cursus 'Maagdarmklachten in relatie tot jouw brein en immuunsysteem' bracht geruststelling en bevestigde dat ik zelf invloed kan uitoefenen op mijn gezondheid, wat voor mij van onschatbare waarde is. Astrid is helder, duidelijk en een inspirerend voorbeeld, vooral op het gebied van systemisch werken. Ik zou deze cursus zeker aanbevelen aan anderen die verantwoordelijkheid willen nemen voor hun gezondheid en op zoek zijn naar duidelijke begeleiding.

Astrid Hart

Klachten door slechte darmfunctie

Wist je dat veel klachten en ziektebeelden te maken hebben met een slechte darmfunctie en een slechte functie van de zenuw die de darmen met de hersenen verbind: de nervus vagus? En dat het immuunsysteem daar ook onder te lijden heeft? Denk aan chronische vermoeidheid, fibromyalgie, depressie, angst, PTSS, Alzheimer, Parkinson, hartziekte, Diabetes, migraine, (cluster) hoofdpijn, astma, Auto immuunziekten (RA, Lupus), overgewicht… En hoeveel mensen hebben dit wel niet? Herken jij je hierin?

Dat is de reden waarom ik een online cursus heb ontwikkeld: “Van darmen-, immuunsysteem- en brein- chaos, naar gezondheid en welzijn, dokter waarom nou die darmen en kijken naar mijn poep, als ik stress heb en pijn in mijn knie?”.

Deze cursus legt uit hoe allerhande klachten kunnen samenhangen met een slecht darmmilieu en wat je eraan kan doen. Soms bestaan deze klachten zonder dat je last hebt van de darmen. Dat zie ik al zo lang: Als je begint met het verbeteren van het darmmilieu gaan heel veel klachten, die er niet mee samen lijken te hangen, veel sneller beter.

Het probleem is ook dat de darmklachten die er zijn voor behoorlijk veel schaamte en onzekerheid zorgen. Ik geloof dat het met een aantal praktische handvaten en tools ook voor jou mogelijk is om verbetering in je (darm)klachten te bereiken. Iedereen bezit een zelfhelend vermogen, waarom zouden we dat bij jou dan niet aan kunnen spreken?

En ik begrijp hoe frustrerend het is. Ik zie al meer dan 25 jaar mensen met maag-darm klachten of andere klachten voorbij komen, die al jaren lang zoeken en het antwoord niet hebben gevonden in de reguliere therapieën. Dat is ook de reden, waarom ik deze online training heb gemaakt: ik wil dat veel meer mensen weten hoe, en tools krijgen om, dit in een aantal belangrijke stappen aan te kunnen aanpakken.

Ontdek de meest effectieve technieken

Module 1

Waarom zijn de darmen nou belangrijk? Tips voor een goede darmflora en een meditatie om je te helpen de tips te integreren.


Module 2

De belangrijkste feiten over het maag-darmkanaal in relatie tot het brein en het immuunsysteem: bouw en functie. Meditatie voor een grote schoonmaak.


Module 3

Voeding, kruiden en suppletie: de belangrijkste tips om mee te beginnen. Meditatie voor een optimalisatie van de darmwerking.


Module 4

Leefstijl, tips om mee te nemen voor een goede maag-darmfunctie in relatie tot het brein en het immuunsysteem. Meditatie om je te helpen de leefstijladviezen te integreren in je leven.


Module 5

Hoe emoties en emotionele blokkades de darmfunctie, het brein en het immuunsysteem beïnvloeden en wat je er aan kunt doen. Aansluitend een 14-daagse meditatie-cyclus om je te helpen.


Module 6

Hoe denken en piekeren, mentale blokkades de darmfunctie beïnvloeden en wat je er aan kunt doen. Aansluitend een 14-daagse meditatie-cyclus om je te helpen deze aan te pakken.


Module 7

Hoe gebrek aan zingeving, passie, verbinding, karma, oude spirituele patronen (familie-patronen, patronen ver terug in de tijd, karma, chakra vervuiling) de darmfunctie, het brein en het immuunsysteem kan blokkeren.


€ 499,-
€ 297,-

Maagdarm klachten Cursus

  • Kan jouw lichaam wel een flinke interne onderhoudsbeurt gebruiken?
  • Wil je sneller van je klachten af waar je de oorzaak niet van weet?
  • Ben je klaar om je lichaam te voeden met gezonde voeding voor de darm en het brein?


Dan is dit het meest complete programma wat je online tegen zult komen. Je profiteert van 25 jaar ervaring van een top-expert in maag-darm klachten.

Extra korting op de cursus?

Schaf dan mijn boek aan voor € 34,95 en krijg een eenmalige korting op de cursus zodat je slechts € 57,- betaalt voor de cursus 'Maagdarmklachten in relatie tot jouw brein en immuunsysteem'. Let op: de optie om de cursus te kopen verschijnt nadat je de €34,95 hebt betaald.

Ik ben met de voedingsadviezen en ondersteuning voor de spijsvertering aan de slag gegaan. En mijn buik voelde al zo veel beter. Geen diarree meer! En na module 3 begreep ik waarom ik bepaald eten niet verdroeg en na module 5, dat het ook te maken heeft met dat ik zo veel denk.
Ik had altijd pijn in mijn lichaam. En heb daar best wel wat pijnstillers voor gebruikt. Na de cursus gebruik ik geen pijnstillers meer. En ik voel me niet meer zo somber. Ik heb echt kwaliteit van leven erbij gekregen. Ik wist niet dat mijn klachten met mijn darmen te maken konden hebben.
Vanaf kinds af aan buikpijn. Spastische darm noemden ze het. Niets hielp voor mijn klachten. Het bleek dat ik niet goed at en te veel dingen in het eten combineerde. En ook dat ik iets in mijn jeugd niet goed had verwerkt. Het is heerlijk om weer een ontspannen buik te hebben.

Start nu direct met de maag-darm klachten cursus!