Boek: De Moderne Medicijnvrouw
De Moderne Medicijnvrouw

De Moderne Medicijnvrouw

7 wijsheden naar zelfheling

Wil jij graag je lichamelijke en psychische klachten anders oplossen?

Wil je graag af van levenslange pilletjes en puffers voor allergieën & luchtwegproblemen? Geen maagzuur-remmers meer, maar een andere aanpak? 

Lichamelijke klachten willen graag gehoord worden en spreken een eigen taal. Bij chronische klachten kan je vaak zeggen dat het lichaam je eerst met een fluistering waarschuwde, maar dat je dat niet kon of wilde waarnemen. Vaak ligt de oorzaak in een heel andere hoek dan je denkt, dáár valt zoveel winst te behalen met een langduriger resultaat.

Maar waar zijn de klachten begonnen? Wat is er nu eigenlijk aan de hand? Hoe kom je dat te weten?

Ben net begonnen maar nu al veel meer inzicht in het geheel. Het boek geeft mij veel inzichten in mentale en spirituele blokkades, er is meer nodig dan bewegen en gezond eten! Ik raad echt iedereen dit boek aan!

Iris Van Aggelen

Wat ga je in dit boek ontdekken?

Dit boek laat in heldere stappen zien hoe je op een andere manier naar je klachten kan kijken. In 7 thema’s over voeding, leefstijl, mentale, emotionele, spirituele blokkades en over het belang van de verbinding van jou met de natuur en het universum, staat praktisch beschreven hoe je klachten anders benadert.

De vele voorbeelden uit mijn praktijk maken het verhaal realistisch en tastbaar. De praktische tips geven handvaten voor een oplossing van je klachten en met de recepten kan je zo goed en zo eenvoudig mogelijk het eetpatroon aanvullen en bijschaven waar nodig, om klachten te kunnen doen verminderen én energie te kunnen doen toenemen.

Al jaren weten we dat onze huidige Geneeskunde eigenlijk geen Geneeskunde is, maar Medicijnkunde. Een pil voor een klacht of een ziektebeeld is vaak een tijdelijke oplossing. Daarom heb ik in al die jaren die ik nu werk als Integraal arts, geprobeerd om verder te kijken middels:

  • Opleidingen in Natuurgeneeswijzen, Voeding en leefstijl en Orthomoleculaire geneeskunde
  • Fytotherapie, Homeopathie en Neuraaltherapie
  • Sjamanisme, Universele Eenheid en Sjambala
  • Touch of Matrix en Access Consciousness

Ik leerde veel van een sjamaan in Siberië en in de opleiding tot Sjamaan. Van een mysticus leerde ik over emotionele, mentale en spirituele blokkades, over energievelden, chakra's en karma en nog veel meer.

Er ging een wereld voor mij open. Ik merkte dat het toevoegen van deze kennis en ervaringen aan mijn algemene kennis als arts, maakte dat ik sneller tot de kern van patiëntklachten kon komen.

Daardoor verdween niet alleen de klacht, maar kwam er ook rust, vertrouwen in het lichaam en meer energie tot stand bij de patiënt.  

Een voorbeeld uit het boek:  Een patiënt met reuma

Ik zag een vrouw van 45 jaar in de praktijk met reumaklachten, vooral aan de vingers. Ze gebruikte reguliere ontstekingsremmers (Methotrexaat). Daarmee werden de pijnklachten wat minder, maar ze bleven zeer hinderlijk aanwezig. Aankleden, haren wassen, alles deed pijn en lang staan lukte ook niet. 

Daarnaast was er extreme vermoeidheid. Ze was bereid alles aan te pakken wat zou kunnen helpen. Bij het uitvragen van de voedingsanamnese bleek dat ze veel gebruik maakte van de magnetron.

Van de magnetron is bekend dat die voeding niet gelijkmatig verwarmt, waardoor bepaalde micro-organismen niet goed worden gedood en dat voeding van structuur verandert. Daarop reageert het immuunsysteem. 

Door de magnetron niet te gebruiken en voeding en kruiden te gebruiken die (laaggradige) ontstekingen remmen, verminderden de klachten. Een ontlastingsonderzoek liet zien dat er een bacterie in de darmen zat die de gewrichtsklachten kon verergeren.

Met behulp van bacteriedodende kruiden en probiotica konden we het darmmilieu verbeteren. Door voor zichzelf te kiezen en minder te investeren in relaties die haar geen goed deden, konden we de pijnklachten tot een minimum beperken.

In de 7 hoofdstukken is het duidelijk omschreven wat je aan je klachten kunt doen door er anders naar te kijken. Zo fijn om veel voorbeelden te lezen, er waren er een aantal waar ik mijzelf in herkende. Ik heb zoveel nieuwe informatie gelezen die mij heeft geholpen, echt waardevol en een aanrader voor iedereen die het optimale gezondheid voor je lichaam én geest wil bereiken zonder alleen medicatie te slikken. Dit is voeding voor je ziel! Het is fijn om het boek er regelmatig bij te pakken.
Dieter
Ik heb niet getwijfeld ik wist meteen dat ik dat boek moest hebben. Ik vind het boek heel gemakkelijk te volgen, en heel veel goede informatie, waar ik veel gebruik van zal maken. Het boek heb ik gekocht omdat ik heel veel interesse heb in gezonde voeding, maar ook in het gebruiken van kruiden en specerijen mineralen en vitaminen om zo gezond mogelijk oud te worden.
Greet Supèr

Ik heb al een tijdje enkele kwaaltjes, ben ondertussen ook in de overgang en ik vond me nergens begrepen. Ik heb het ook niet zo met de reguliere geneeskunde en gebruik graag de natuur rondom mij. Door het boek begrijp ik mezelf nu veel beter en worden mijn kwaaltjes minder en draaglijker. Ik kan het boek aan iedereen aanraden. Goede uitleg en als je aandachtig leest vind je een oplossing/begrip en uitleg voor wat er in je omgaat.

Karin Janssens

Bestel mijn boek nu voor maar €34,95. Wees er snel bij!