Bewustzijns Acdemy voor therapeuten
De Moderne Medicijnvrouw

Bijscholing Lichaamsbewustzijn voor Therapeuten 2023

Inleiding:  waarom deze modules?

Als Integraal arts en middels vele opleidingen in Natuurgeneeswijzen, Voeding & leefstijl, Orthomoleculaire geneeskunde, Fytotherapie, Homeopathie en Neuraaltherapie, Sjamanisme, Touch of Matrix en Access Consciousness, kijk ik al 30 jaar verder in de zoektocht naar het verstaan van de taal van het lichaam.

Ik ondervond dat het toevoegen van al deze kennis en ervaringen op het emotionele, mentale en spirituele gebied, aan mijn algemene kennis van het lichaam als arts, bijdroeg aan het beter verstaan en behandelen van klachten van patiënten, waar de reguliere geneeskunde niet verder kon komen.

Ik deel graag mijn kennis en ervaringen over het lichaam en haar prachtige emotionele/spirituele systeem met anderen. Zodat er meer lichaamsbewustzijn ontstaat en je beter kunt luisteren naar de stem van het lichaam van jouzelf en jouw cliënten.


Voor wie is deze nascholing?

Ben jij een therapeut (bijvoorbeeld haptotherapeut, holistisch therapeut, Rebalancer, Touch of Matrix, Homeopaat) of (energetisch) lichaamswerker)? Ben je geïnteresseerd in een meer kennis van de fysiologie en pathologie van het lichaam of juist in de relatie met voeding/leefstijl/spirituele/emotionele kanten? Dan nodig ik je van harte uit om deel te nemen aan deze Bijscholingsdagen Lichaams-bewustzijn!


Praktische informatie

De bijscholing Lichaamsbewustzijn wordt gegeven in 7 verschillende modules. 

De 7 modules zijn ingedeeld als volgt:

 • Maag-darm systeem, lever, nieren en blaas
 • Hart- en bloedvaten en Lymfesysteem
 • Luchtwegen en huid
 • Centraal Zenuwstelsel
 • Hormonen, stress
 • Bewegingsapparaat
 • Immuunsysteem

  Wat ga je leren?

  Per module gaan we:

  In de ochtend veel aandacht besteden aan alle facetten van het lichaam en hun onderlinge relaties. Ik neem je allereerst mee in de anatomie/fysiologie van de verschillende lichaamsonderdelen. Van de namen van belangrijke organen, botten en bloedvaten, tot de werking van de nervus vagus en de relatie tussen de thymus en het hart. We gaan daarnaast in op pathologische kennis, aan welke ziektes kan je denken, wat is het ziektebeeld en hoe kun je voedings- en leefstijl-adviezen bieden? Tenslotte behandelen we uitgebreid de emotionele, mentale en spirituele invalshoeken in relatie tot het lichaam.

  In de middag is het praktische gedeelte met oefeningen en casuïstiek.


  De inhoud van deze modules zul je binnen mijn Academy De Moderne Medicijnvrouw kunnen vinden. 
  Daar zul jij toegang toe krijgen. Het is belangrijk om deze informatie erbij te hebben tijdens de Bijscholing. In de modules gaan we namelijk in op de informatie waar je toegang toe hebt gekregen en zal er tijd worden besteed aan praktijkvoorbeelden en het behandelen van je vragen.


  Kosten

  De kosten voor de 7 live Bijscholingsdagen Lichaamsbewustzijn (incl. lunch) en de 7 zoom-meetingen bedragen in totaal:
  1995 euro. Je kunt ook in 3 termijnen betalen!

  Online de opleiding volgen kan, maar dan alleen het theoretische gedeelte en dat kan alleen op een ander moment, dan dat de opleiding loopt.
  De middagen praktijk kunnen alleen op locatie!


  Waar?

De 7 modules bestaan uit 7 live zaterdagen op een locatie in Holten met in de ochtend de theorie en in de middag het praktische gedeelte met oefeningen en casuïstiek voor verdieping van het onderwerp van de module.

De 7 Q&A Zoom-meetingen zijn elke eerste maandagavond van de maand van 19.00-20.00u.


De aanwezigheid van open minded therapeuten uit allerlei beroepsrichtingen zal een prachtige uitwisseling van inzichten creëren. Ik kijk er ontzettend naar uit om met je kennis te maken en elkaar naar hoger bewustzijn te helpen. Hoe wordt het nog beter dan dat?


Data

De data voor de 7 modules live zijn 7 zaterdagen vanaf Mei op:

27 Mei 2023

17 Juni 2023

08 Juli 2023

09 September 2023

21 Oktober 2023

18 November 2023

09 December 2023


De Zoom Q&A zijn steeds de eerste maandag van de maand van 19.00u-20.00u op:

05 Juni 2023

03 Juli 2023

04 September 2023

02 Oktober 2023

06 November 2023

04 December 2023 (maar dan van 18.00u-19.00u)

Afsluiting op: 08 Januari 2024


Ervaar je dat dit een bijdrage voor jou is?

Onderneem dan NU actie om je plek te verzekeren!

Meer info of opgeven?

Indien je meer informatie wilt kun je via onderstaande knop direct contact met mij opnemen.