Cursus 3 luik Luchtwegen

Ik hoor toch wel veel om mij heen, dat veel mensen verkouden zijn, lopen te snotteren, kuchen, niezen en daardoor ook slechter slapen en moe zijn.

Sommige mensen hebben een dermate slechte weerstand, dat het uitloopt op een longontsteking.

En met die hele Corona-situatie heb je dat, in heel veel opzichten, natuurlijk liever niet.

Daarom heb ik een 3 tal informatieve presentaties gemaakt over de luchtwegen, hoe je de luchtwegen kunt beschermen en ondersteunen, met voeding, goede kruiden, supplementen én door aandacht te besteden aan je emoties.

Maar vergeet niet dat de luchtwegen ook last hebben van een slecht darm milieu en een matige spijsvertering. Ik zeg altijd: de slijmvliezen van de darmen en de luchtwegen 'praten' met elkaar.

Dus als het soldatenleger van het immuunsysteem in de darmen bezig moet zijn met het bewaken van de slijmvliezen ten aanzien van indringers als bacteriën, virussen en schimmels èn slechte voeding, dan gaat dat echt ten koste van de soldaten voor de luchtwegen. Dus over de darmen zal ik in deze 3 tal presentaties ook iets zeggen.

Deel 1 gaat over de Anatomie en fysiologie van de luchtwegen

Om gezond en in leven te blijven moeten alle lichaamscellen zuurstof opnemen en het afvalproduct koolstofdioxide afvoeren. Je longen, centrum van het ademhalingssysteem, zijn speciaal ontworpen om deze gassen uit te wisselen, elke keer dat je in- en uitademt. Het is goed om daar iets over te weten.

Deel 2 gaat over hoe je de longen kunt ondersteunen met bepaalde voeding, kruiden en supplementen

Je longen zijn zelfreinigend. Ze maken vloeistof (surfactant) om zichzelf te helpen open en gezond blijven. Met slijm vangen je longen ziektekiemen en deeltjes op, die door trilhaartjes langs de luchtwegen weer naar buiten worden bewogen. Deze zelfreiniging kun je op een bepaalde manier ondersteunen. Luchtweginfecties zijn tijdelijk of chronisch, zoals long Covid. Sommige soorten kunnen leiden tot, of een teken zijn van, een longziekte. Veel voorkomende luchtwegaandoeningen zijn: Bijholteontsteking, Keelontsteking, Astma, Bronchitis, COPD en Longontsteking. 

Er zijn verschillende voedingsstoffen, kruiden en supplementen die de luchtwegen hierin ondersteunen, doordat ze luchtwegproblemen kunnen voorkomen, helpen genezen of verergering voorkomen.

En Vergeet niet dat de luchtwegen last hebben van een slecht darmmilieu

Ik zeg altijd: "De slijmvliezen van de darmen en de luchtwegen 'praten' met elkaar. Dus als het soldatenleger dat jou beschermt voor bacteriën, virussen, schimmels én slechte voeding, met de darmslijmvliezen bezig moet zijn door een slecht darmmilieu, dan gaat dat echt ten koste van de soldaten voor de luchtwegen."

Deel 3 gaat over welke emoties samenhangen met luchtwegproblemen.

Aandoeningen aan de luchtwegen staan vaak voor het gebrek aan vrijheid en autonomie. Moeite hebben om je aan het leven en de stroom van opnemen en loslaten over te geven. Moeite hebben om evenwicht te vinden tussen denken en voelen. Deze presentatie gaat over hoe emoties luchtwegproblemen kunnen beïnvloeden en verergeren en hoe je daar naar kunt kijken.

€ 17,-

Cursus Luchtwegproblemen