Cursus 3 luik hart en bloedvaten

Hart en vaatziekten, heb je er aanleg voor?

"Meer dan 70% van de hart- en vaatziekten is te voorkomen door aanpassing van Leefstijlfactoren."

Synthetische voeding, te veel suiker, alcohol en sigaretten, te weinig groenten, fruit en kiemen, te weinig beweging, te veel stress, te weinig slaap: het draagt allemaal bij aan het ontstaan van hart en vaatziekten. Metabool syndroom (klachten als hoge bloedruk, hoge bloedsuikerspiegel, hoog cholesterol en overgewicht) komt veel voor en vormt een risicofactor voor het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Metabool syndroom verlaagd ook je weerstand. Belangrijk dus om er mee aan de slag te gaan.

Een heel bijzonder orgaan, het Hart.

Het hart is een elektrisch orgaan en genereert de grootste hoeveelheid elektrische energie in ons lichaam. Wel 40 tot 60 maal meer dan onze 2e krachtige bron: het brein.  De energie is zo sterk dat het een elektromagnetisch veld creëert, dat ons lichaam in een cirkel van 360 graden omgeeft, tot ongeveer een halve meter buiten ons lichaam gemeten kan worden en iedere cel in ons lichaam doordringt. Dit hartveld is alles behalve statisch. Het verandert juist voortdurend mee, afhankelijk van onze gevoelens! Daar kom ik nog op terug!

Een echte krachtpatser

In rust pompt een volwassen hart ongeveer 5 liter per minuut rond. Bij inspanning kan dit vervijfvoudigd worden. Gemiddeld slaat het ongeveer 100.000 keer per dag, wat bij een levensduur van 70 jaar neer komt op 3 miljard keer! Het hart levert eigenlijk elke dag een prestatie vergelijkbaar met het omhoog slepen van een 10 liter vat naar een toren van 200 meter hoog. In het hart kruisen de bloedstromen van boven naar beneden en van links naar rechts. Als je goed kijkt zie je in bovenstaande afbeelding het teken van oneindigheid (infinity sign).

Hoe zorg je het beste voor dit prachtige orgaan? En voor de bloedvaten?

Ik heb een drieluik gemaakt van 3 korte presentaties, waarin ik:

  • Uitleg hoe hart en bloedvaten functioneren.
  • Welke voeding, leefstijl en kruiden hart en bloedvaten ondersteunen
  • Welke emoties en spirituele lessen door aandoeningen van het hart worden gespiegeld!


In de eerste presentatie in de drieluik krijg je meer inzicht in hoe hart en bloedvaten functioneren, zodat je beter begrijpt waarom het zo belangrijk is om deze organen te ondersteunen!

In de tweede presentatie wordt je duidelijk met welke voeding, leefstijl, kruiden en supplementen je jouw hart en vaat-functie kunt ondersteunen. Deze kun je dan ook gelijk in de praktijk brengen!

"Geen enkele ziekte, die door voeding kan worden genezen, dient met andere middelen te worden behandeld" zei Maimonides (1135-1204).

Ik ben het daar helemaal mee eens. Voeding bestaande uit vis, fruit, groenten, knoflook, amandelen en donkere chocolade blijkt het aantal hart en vaataandoeningen met wel 76% terug te dringen!

In de derde presentatie leer je welke emoties en spirituele patronen het hart belasten en hoe je daar wat aan kunt doen. ‘Ontroerd zijn is ademhalen met het hart’, zei Pierre Reverdy.

€ 17,-

Cursus Hart en bloedvaten