Kruiden en Homeopathie | De Moderne Medicijnvrouw

Kruiden en Homeopathie

KRUIDEN (FYTO) THERAPIE

In het algemeen is een behandeling met kruiden ofwel fytotherapie een therapie die plantaardige geneesmiddelen op professionele wijze toepast met als doel je gezondheid te behouden en te bevorderen, om klachten te verminderen en je weerstand te verbeteren.

De fytotherapie is een dankbare aanvulling op mijn therapieaanbod, omdat ze weinig toxisch is en zeer ondersteunend werkt voor het zelf-helend vermogen.

We kunnen fytotherapie bijvoorbeeld inzetten om de ontgifting van je lichaam te ondersteunen, om ontstekingen op te ruimen, bacteriële, virale en schimmelinfecties aan te pakken, je weerstand te ondersteunen, je energie te verbeteren, je stemming positief te  beïnvloeden, je darmfunctie te verbeteren en ga zo maar door. Er zijn oneindig veel toepassingen voor je mogelijk om je beter te voelen en je gezondheid te ondersteunen.

Zo kunnen we de fytotherapie gebruiken om op een natuurlijk manier, zonder veel bijwerkingen, jouw helingsproces te ondersteunen.


HOMEOPATHIE

Wat kan de Homeopathie voor jou betekenen?

Ook als we je klachten niet helemaal begrijpen, kan ik op grond van het geneesmiddelbeeld, dat in de homeopathische boeken wordt beschreven van planten, mineralen en dieren, het passende middel voor je vinden!

Het is een hele mooie manier van integrale geneeskunde en het kan heel diep doorwerken. Zelfs op klachten, die al vele jaren bestaan, die je misschien al hebt geaccepteerd, zo van “het hoort nu eenmaal bij mij”, kan het effect hebben.

Met de complex-homeopathie kan ik voor jou op hele zachte wijze ontgiftings- en stofwisselings-processen bijsturen, diabetes en hart- en vaatziekten ondersteunen, ontstekingen helpen opruimen in keel, neus en oor-gebied, herstel van fysieke trauma’s (hersenschudding en botbreuken, peesletsels, insecten-steken) ondersteunen en psychische problemen helpen verlichten (bijvoorbeeld somberheid en angst-klachten).

Je kunt het prima naast je reguliere medicijnen gebruiken. Het kan je zelfs ook ondersteunen bij het afbouwen van reguliere medicijnen, zoals antidepressiva, neusspray’s, kalmeringsmiddelen, slaaptabletten en pijnstillers, als je dit graag wilt. Dit alles natuurlijk wel in overleg met jouw behandelend arts.

Bij jouw kind met gedragsproblemen is de homeopathie ook een hele dankbare aanvulling en ondersteuning, naast eventuele reguliere medicijnen. Soms zijn, na verloop van tijd de reguliere medicijnen minder nodig en kan worden gekeken naar de afbouw er van, in overleg met de behandelend arts