Orthomoleculaire geneeskunde | De Moderne Medicijnvrouw

Othomoleculaire geneeskunde

Na  een toegepast voedingsadvies, wordt een behandeling met behulp van voedingssupplementen speciaal op jou afgestemd. Dat voorkomt het lukraak innemen van allerlei supplementen, wat belastend voor je lever en ook nog eens een dure hobby is!

Nadat we de voeding, die het beste bij jou past, op orde hebben, kijken we naar de aanvulling met supplementen. Voedingssupplementen zijn in feite tabletten of capsules die een hoog gehalte bevatten van stoffen die in geringere hoeveelheid ook in de voeding voorkomen. Dit kunnen zijn: vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren of enzymen, maar ook minder bekende groepen van stoffen zoals bijvoorbeeld de bioflavonoïden.

Het inzetten van voedingssupplementen kan verschillende doelen hebben:

  • Tekorten aanvullen, die zijn gebleken uit bloedonderzoek.
  • Ondersteuning van het lichaam in bepaalde ziekte processen, welke wetenschappelijk is aangetoond: bijvoorbeeld vitamine C bij verkoudheid.
  • Het bijsturen van stofwisselingsprocessen: bijvoorbeeld Chlorella of Spirulina in de ondersteuning van de ontgifting van het lichaam. Een stofwisseling veranderen vergt wel wat tijd en inzet!

Zowel met het doel ziekten te voorkomen als met het doel ziekten te behandelen, kan het nodig zijn, extra voedingsstoffen in de vorm van voedingssupplementen in te zetten.

Orthomoleculaire voeding en voedingssupplementen kunnen vaak zonder problemen gebruikt worden naast andere behandelingen zoals regulier geneeskundige behandelingen of bijvoorbeeld kruiden. Soms kunnen kruiden, orthomoleculaire middelen en reguliere medicijnen elkaars werking beïnvloeden.

Het is daarom voor mij van belang goed op de hoogte te zijn van welke reguliere medicijnen je gebruikt.