Voedings- en leefstijl adviezen | De Moderne Medicijnvrouw

Voedings- en leefstijladviezen

VOEDING

Wat is nu goede voeding en gezond eten voor jou? Hoe zorg je dat je niet hoeft te verdwalen in voedingsland?

Door middel van een door jou aangeleverd voedseldagboek, beoordeling van de kwaliteit van het darm-milieu en spijsvertering door middel van anamnese en lichamelijk onderzoek (eventueel gevolgd door ontlastingsonderzoek) en onderzoek naar eventuele voedselintoleranties en/of allergieën in het bloed, kan ik voor jou een voedingsadvies “op maat” maken.

Dit is in ieder geval altijd de basis van ons voedings-plan en zal helpen om te werken aan verbetering van je klachten en ondersteuning van de weerstand van je lichaam (en je geest!) en jouw zelf-helend vermogen!

Behalve gezonde voeding, bepaalt jouw vertering en jouw darm-milieu wat wordt opgenomen uit wat jij eet. “Je bent niet alleen wat je eet, maar ook wat je verteert”, zeg ik altijd!

Daarom heb ik aandacht voor een goed darm-milieu en een goede (spijs)vertering.

Soms is een periode van (mild) vasten nodig om dit weer goed op orde te krijgen. Er zijn heel veel goede boeken over vasten en darmreiniging. Ik ben bijzonder fan van de Mayer vasten-therapie en buik-behandelingen (darm-massages).

LEEFSTIJLADVIEZEN

Waarom zijn leefstijladviezen ook nodig?

Als je de voeding op orde hebt en je beweegt nauwelijks, of je slaapt slecht, of je hebt te veel stress en je kunt je niet ontspannen, dan heeft dat geen goede invloed op je gezondheid en gaat die ook niet vooruit.

Onder leefstijladviezen versta ik, naast voedingsadviezen, adviezen voor beweging, goede ademhaling, gezond slaappatroon, stressvermindering, voldoende rust en kijken naar zingeving en spiritualiteit in je leven!

Waar nodig gaan ik daar graag met jou op in!